181 kerstpakketten voor gezinnen in geldnood

Computer overdracht
Computer overdracht
Computer overdracht

Urenlang hebben vrijwilligers zich met hart en ziel ingezet om 181 kerstpakketten te vullen en een schitterend kerstfeest te organiseren voor gezinnen met een krappe beurs. Dit hartverwarmende initiatief is een samenwerking tussen Linn Hoch van Facebookpagina Gratis spullen voor de lege beurs,Sittard-Geleen (046 en omstreken) en Stadslabs Sittard Geleen.

Kerstfeest voor iedereen

Met dit motto in het achterhoofd zijn de vrijwilligers aan het werk gegaan. Zo stonden 181 gezinnen uit gemeente Sittard-Geleen niet alleen een prachtig gevuld kerstpakket te wachten, maar een echt kerstfeest met alles erop en eraan. Gewoon zoals kerst hoort te zijn. Warmte en saamhorigheid voor iedereen.

Een feest met lekkere warme chocomel, verse wafels, een knisperend vuurtje en een heerlijk ‘Tuutje van Ruudje’ terwijl op de achtergrond de gratis livemuziek van Frans Hanssen (Zanger Frenske) en Pascal van der Heide (Mr Cadillac) te horen was. En natuurlijk was de kerstman er ook!

Deze prachtige cadeaus zijn het idee van Linn Hoch die samen met Francoise Petersen, Ivona Grubišić en vele andere vrijwilligers kerstpakketten en vooral gezelligheid uitdeelden in Sjoenk in Geleen.

Voor Stadslabs is deze samenwerking belangrijk omdat ze niet alleen de burgerparticipatie wordt vergroot, ook mensen die door de gestegen prijzen in geldnood zijn gekomen worden een hart onder de riem gestoken. Zonder de nadruk te leggen op het krijgen van gratis spullen, maar iedereen juist een gevoel van gezelligheid en samenkomen te kunnen geven. Zo proberen we het gevoel van schaamte en het niet durven vragen om hulp weg te nemen.

‘Dit is waar kerst om draait’

Zanger Frenske is een van de vrijwilligers die heeft meegeholpen aan de uitgifte van de kerstpakketten.

“Dit is echt een geweldig initiatief. Ik had zelf het kerstgevoel nog niet echt ervaren, maar nu ik hier sta… Dit is alles waar kerst om draait. Samen zijn met mensen die in dezelfde situatie zitten, daar iets moois voor doen en vervolgens nog zoveel dankbaarheid terug krijgen. Dat laat in mijn ogen zien hoe trots we mogen zijn op hetgeen wat we neer gezet hebben.

 

Via de Facebookpagina: Gratis spullen voor de lege beurs,Sittard-Geleen(046 en omstreken) kom ik de ene na de andere actie tegen. Deze sprak me zo aan, dat ik me opgegeven heb om mee te helpen. Ik ben blij dat ik hieraan mee mag doen.

Het mooiste moment dat ik vandaag heb meegemaakt? Mensen die ongeneeslijk ziek zijn, een pakketje komen halen en dan ondanks alles toch nog zo positief zijn. Gewoon omdat ze hiernaar uitgekeken hebben. Dat is zo mooi, daar doe je het allemaal voor.”

“Ik kan weer familie uitnodigen”

“Laat ik vooropstellen dat dit kerstpakket voor mij meer is dan alleen een doosje met inhoud en producten. Het is een doos waardoor ik even al mijn zorgen opzij kan zetten. Even vergeten wat er allemaal speelt op de wereld en gewoon een avondje met mensen om ons heen genieten. Genieten van de sfeer, genieten van het lekkere eten. Echt top geregeld.

 

Normaalgesproken ga ik altijd de deur uit met kerst omdat ik niet de middelen heb om zelf alles te regelen voor mensen om bij mij op bezoek te komen. Dat zorgt ervoor dat kerst bij mij toch wel een zure nasmaak heeft. Mijn familie is bijvoorbeeld echt al heel lang niet meer bij mij op bezoek geweest. Dat raakt me dan wel.

Zeker nu alles nog duurder wordt dacht ik: “Daar gaan we weer…” Toen zag ik in de Facebookgroep een oproep voorbij komen om een kerstpakket op te halen bij Sjoenk. Zonder twijfel heb ik me toen aangemeld. Je wilt niet weten hoe fijn het is dat ik nu dankzij dit goed gevulde kerstpakket eindelijk eens de mogelijkheid krijg om weer eens familie bij mij thuis uit te nodigen.

Mijn dank is groot voor iedereen die bij dit initiatief betrokken was.”

Een groot dank je wel

De kerstpakkettenactie is tot stand gekomen door gulle donaties van inwoners uit Gemeente Sittard-Geleen en omstreken, Sligro Sittard, alle vrijwilligers die de kerstpakketten hebben ingpakt en natuurlijk initiatiefneemster Linn Hoch. Bedankt namens alle gezinnen!

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

15 + 3 =