Annemiek Mooij

Werkgroep Het buddy systeem

Op mijn 17e kwam ik vanuit het hoge noorden naar Limburg. Er waren toen nog geen laptops of mobiele telefoons. Nieuwe mensen ontmoette je op school of bij de lokale sportclub. Nu zoek je veel gemakkelijker informatie op over je nieuwe woonplek en bouw je je netwerk sneller op.

Bij Brightlands werk ik onder andere met start-ups uit het buitenland en ben ik een van de eerste contactpersonen voor expats. Als je nieuw bent in een land of in een provincie is het fijn als je een bekend gezicht ontmoet waar je terecht kunt met vragen. Waar is het fijn wonen in Sittard-Geleen? Waar vind je een huisarts? Of welke bakker heeft het lekkerste brood? Dat is precies de reden waarom ik buddy ben geworden bij de werkgroep ‘Het buddy systeem’. Om mensen met dit soort vragen wegwijs te maken in hun nieuwe omgeving.

Samen met de werkgroep ‘Zakelijke reiziger’ hebben we in de zomer van 2022 een zomers barbecuefestijn georganiseerd met live muziek om elkaar op een gezellige en vooral laagdrempelige manier te ontmoeten. Daarnaast organiseren we elke eerste woensdag van de maand een gezellige activiteit voor expats in Sittard.

Ontmoet de Stadsmakers

Ontmoet de mensen die als Stadsmakers onze stad vormen. Stuk voor stuk mensen of instanties met liefde voor de stad. Kartrekkers of mensen die liever ondersteunen. Dat maakt niet uit. Een Stadsmaker is iemand die bouwt aan de toekomst van onze stad.

Raymond Keulers

Raymond Keulers

Eigenaar digitale drukkerij Keulers Design&Print.
Karin Reichrath

Karin Reichrath

Therapeut en coach voor ondernemers.
Ivo Janssen

Ivo Janssen

Beleidsmedewerker bij gemeente Sittard-Geleen.
Katinka Pani

Katinka Pani

Docent en onderzoeker bij Zuyd Hogeschool.

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

1 + 3 =