Digitale automatisering

The Challenge Zone is een leerwerkbedrijf voor mbo ICT-studenten van het VISTA college die geen stageplaats kunnen vinden. The Challenge Zone biedt ICT-stagiaires een professionele werkomgeving, waar ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Zowel op het gebied van ICT als op het gebied van beroepshouding en resultaatgericht werken.

In The Challenge Zone werken circa 25 stagiaires die opdrachten uitvoeren vanuit het MKB en andere organisaties. Voor deze stagiaires hebben computers nog maar weinig geheimen.

Net als de manager van het leerwerkbedrijf, zijn ook al deze studenten stuk voor stuk erg enthousiast om met verzoeken rondom automatisering en digitalisering aan de slag te gaan.

 

Bekijk het van elke kant. Wat levert dit Stadsexperiment de stad op?

Kruisbestuiven en netwerken

Bij The Challenge Zone werken studenten met verschillende studieachtergronden samen aan praktijkcases. Experts in ICT denken na over de ontwikkelingen van apparatuur en beveiliging van systemen. Software developers denken op hun beurt na over de meest optimale gebruikerservaring en een strak design. Ook houden zij de ontwikkelingen, die zich in dit vak razendsnel ontwikkelen, nauwgezet bij.

Opdrachten in de praktijk

Praktische uitdagingen zijn voor de stagiaires geen probleem. Zo werd eerder al een systeem ontwikkeld voor klanttevredenheidsonderzoek voor experiment ‘t Gelökkige Fitske’ en een app voor experiment ‘Fleurige Fietsen’.

Midden in de maatschappij

The Challenge Zone is gevestigd in het vroegere Schunck-gebouw en is uitermate geschikt als praktijkruimte. Middenin de maatschappij, op een kruising, tussen de bewoners en ondernemers van Geleen.

Partners in dit experiment

  • MKBDatalab Limburg.
  • DigiWise.
  • ECCW.
  • Stadslabs Sittard-Geleen.

Ook deze experimenten maken onze stad

Het zijn de Stadsexperimenten die Stadmakers verbindt. Een Stadsexperiment kent vele gezichten, maar maakt de stad altijd beter, aantrekkelijker, groener, leuker. Vul maar in. Hieronder zie je experimenten die in beweging zijn. Welk volgend Stadsexperiment zie jij voor je? Laat het ons weten.

Huts Spot

Huts Spot

Ontdek je creatieve zelf en experimenteer met ...

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

2 + 8 =