Een beer op sokken voor jong en oud

Beren op reis tussen kinderdagverblijf en zorginstelling

Het berenproject brengt in Sittard jong en oud bij elkaar. Peuters en kleuters van MIK Kinderopvang kregen een berg beren om te verzorgen, aan te kleden en mee te spelen.

Van kleertjes maken en leuke spelletjes, tot hele verhalen over het leven van beer in een schrift. De beren hebben het reuze naar hun zin.

Eenmaal aangekleed en klaargestoomd worden de lieve beren naar ouderen gebracht, waar ze weer nieuwe avonturen beleven. Het berenproject laat zien dat we in de stad samen lief zijn voor elkaar.

Bekijk het van elke kant. Wat levert dit Stadsexperiment de stad op?

Teken van liefde, blijdschap en waardering

In het berenproject werkt Stadslab Historisch Sittard samen met Een beer op sokken’, een student company die de beer ontwikkelde voor eenzame ouderen. “Een beer op sokken komt op voor de eenzame ouderen in onze samenleving.

De betekenis van een beer op sokken is iemand die goed doet. En dat willen wij ook doen! Een beer op sokken is een teken van liefde, blijdschap en waardering,” zegt Stadmaker Dylan Bruynen, student aan de Hogeschool Zuyd.

Aandacht voor een ander

“Met het berenproject laten we zien dat we lief zijn voor elkaar en aandacht hebben voor een ander,” vertelt Stadmaker Rosanne van Hoolwerff. “De beer gaat via het kinderdagverblijf op reis naar ouderen, waar hij allerlei avonturen beleeft.

In april komen de beren dan weer terug bij de kinderen. Zo verbinden we jong en oud met elkaar. Onze stad is er immers voor iedereen.‘’

Ook deze experimenten maken onze stad

Het zijn de Stadsexperimenten die Stadsmakers verbindt. Een Stadsexperiment kent vele gezichten, maar maakt de stad altijd beter, aantrekkelijker, groener, leuker. Vul maar in. Hieronder zie je experimenten die in beweging zijn. Welk volgend Stadsexperiment zie jij voor je? Laat het ons weten.

Huts Spot

Huts Spot

Ontdek je creatieve zelf en experimenteer met ...

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

1 + 9 =