Een goede parkeerplek voor alle fietsen

Vanaf juli heten we fietsers van harte welkom bij ’t Gelökkige Fitske. Bij de fietsenstalling in de Paardestraat organiseren we toezicht en ontdekken welke diensten fietsers wensen.

Parkeren met toezicht in de Paardestraat

Vind je het fijn als we je band oppompen, je zadel afdrogen, een praatje maken of je vertellen over de mooiste plekjes in de stad?

Bij ’t Gelökkige Fitske kan het allemaal. Tot en met september experimenteren we met diensten, openingstijden en het betaalsysteem. Hier kan het dus elke dag een beetje anders zijn.

 

Bekijk het van elke kant. Wat levert dit Stadsexperiment de stad op?

Het onderzoek

Hebben we genoeg parkeerplek voor fietsen in Sittard? Hoe bepalen mensen waar ze hun fiets parkeren? Wat gaat goed en wat kan beter?

Tijdens het experiment ’t Gelökkige Fitske onderzoeken we gebruikersaantallen, klanttevredenheid, het aantal los geparkeerde fietsen in de binnenstad, de beste openingstijden en een goed business model voor de fietsparkeerplaats.

De fietsenstalling is tijdens het experiment telkens een beetje anders.

Centrumbezoekers faciliteren

In 2016 werden op de Paardestraat meer dan 1500 fietsen per week geparkeerd.

Met de opmars van de elektrische fiets, een grote toename in het aantal mensen dat fietsend op vakantie gaat, en de knooppuntenroute die tegenwoordig langs de Paardestraat loopt, is de verwachting dat er ook nu weer veel fietsparkeerders zullen zijn.

Daarnaast steunen we de horeca door in het experiment ook avond openingstijden op te nemen

Innovatieve werkwijzen

Op verzoek van de gemeenteraad van Sittard-Geleen startte in 2020 de eerste fase van dit experiment waarbij op 4 locaties in de stad fietsparkeerders zijn ondervraagd.

Partners in dit experiment​

Gemeente Sittard-Geleen kende een subsidie toe waarmee het experiment 4 maanden kan draaien. ​

Andere partners zijn: Centrum Management Sittard, Revélo bikes, Vidar en het Vista College.​

Vanuit het innovatiethema De Aantrekkelijke Stad wordt dit Stadsexperiment begeleid door de werkgroep Wandelaars/Fietsers.​

Ook deze experimenten maken onze stad

Het zijn de Stadsexperimenten die Stadsmakers verbindt. Een Stadsexperiment kent vele gezichten, maar maakt de stad altijd beter, aantrekkelijker, groener, leuker. Vul maar in. Hieronder zie je experimenten die in beweging zijn. Welk volgend Stadsexperiment zie jij voor je? Laat het ons weten.

Huts Spot

Huts Spot

Ontdek je creatieve zelf en experimenteer met ...

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

10 + 9 =