Ellen van Brandenburg

Werkgroep Het buddy systeem

Hoe ik Stadsmaker ben geworden? Via de krant. Zelf lezen we de Volkskrant maar voor het lokale nieuws wisselen we graag de krant uit met onze buren die De Limburger lezen. Toen ik een interessant artikel las over Stadslabs – en met name over Geleen als circulaire stad waar ik sinds zeven jaar woon – dacht ik: “Ik ga gewoon kijken wat ik kan betekenen bij Stadslabs.”

Na wat digitaal contact reed ik op de fiets naar M34, een van de twee locaties van Stadslabs in het centrum van Geleen, om uit te zoeken hoe ik kon helpen. Ik vind dat ik niet heel creatief ben of dingen kan bedenken. Wat ik wel graag doe, is organiseren, mensen met elkaar verbinden en resultaatgericht bezig zijn.

Zo heb ik t Gelökkige Fitske, de fietsenstalling op de Paardestraat in Sittard, ondersteund bij het tellen van de fietsen. Nu ben ik betrokken bij het buddy systeem, een project waarbij we expats en nieuwe stadsbewoners voorzien van een buddy om ze wegwijs te maken in de stad. Elk jaar in september organiseert Stadslabs een circulaire week in Geleen en ook daar draag ik mijn steentje aan bij.

Mijn persoonlijke leven pas ik zoveel mogelijk aan zodat het minder slecht is voor het milieu – ik doe alles op de fiets – dus een event in mijn eigen dorp dat gericht is op duurzaamheid en circulariteit is een prachtig initiatief waaraan ik me graag verbind.

Ontmoet de Stadsmakers

Ontmoet de mensen die als Stadsmakers onze stad vormen. Stuk voor stuk mensen of instanties met liefde voor de stad. Kartrekkers of mensen die liever ondersteunen. Dat maakt niet uit. Een Stadsmaker is iemand die bouwt aan de toekomst van onze stad.

Marc Huntjens

Marc Huntjens

Manager bij leerwerkbedrijf The Challenge Zone.
Paulien Strijland

Paulien Strijland

Medeoprichter van Stadslabs Sittard-Geleen.
Karin Reichrath

Karin Reichrath

Therapeut en coach voor ondernemers.
Maarten Meijer

Maarten Meijer

Kwartiermaker van SJOENK: de circulaire broedplaats.

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

6 + 7 =