Stadscraft Challenge Sittard-Geleen

Welkom bij de Stadscraft Challenge!

Ontdek een bruisende gemeenschap van jonge bouwers tussen de 10 en 17 jaar die samenwerken om Sittard-Geleen in Minecraft te creëren.  Samen bouwen we aan de toekomst van onze stad en creëren we niet alleen prachtige structuren, maar ook sterke vriendschappen en waardevolle vaardigheden. Doe mee en ontdek de grenzeloze mogelijkheden van bouwen, creëren en samenwerken. Jouw blokken, onze toekomst!

Zin om de challenge aan te gaan? Schrijf je in en krijg een gebouw toegewezen, zodat je direct kunt beginnen met bouwen. Geniet van leuke evenementen zoals bouwavonden en spelavonden, waar je nieuwe vrienden kunt ontmoeten en je vaardigheden kunt verbeteren. Samen bouwen we aan onze virtuele stad en moedigen we iedereen aan om mee te doen en hun creativiteit te delen.

Hoe kan je starten?

Het is eenvoudig! Het enige dat je nodig hebt, is een computer met Minecraft geïnstalleerd, een geldig Minecraft-account en een Discord-account. Vraag je ouders om het inschrijfformulier in te vullen, en wij sturen je verdere instructies. Je ontvangt een toegewezen gebouw, alle informatie over de GeoCraft Server en blijf op de hoogte van toekomstige evenementen en updates. Klaar om te bouwen? Meld je nu aan en sluit je aan bij de Stadscraft Challenge!

Gelijke kansen voor iedereen

Voor jongeren die geen toegang hebben tot een computer of de mogelijkheid hebben om thuis te spelen, zorgt Stadslabs in samenwerking met gemeente Sittard-Geleen, ZOwonen en The Challenge Zone voor een oplossing: een ruimte ingericht worden gereviseerde computers waar jongeren wekelijks een middagje mogen komen bouwen. Zo bouwen wij samen met iedereen aan onze stad.​

Kun je iets winnen?

Bij de Stadscraft Challenge horen natuurlijk ook coole prijzen! Ben jij een van de beste Stadscrafters?

Wie weet win jij dan wel een mega vette hoodie, je naam in de Wall of Fame én natuurlijk je eigen TikTok-filmpje!

In het najaar van 2022 lanceerde Stadslabs de Stadscraft Challenge Sittard-Geleen. Deze spannende Minecraft-uitdaging is speciaal ontworpen voor jongeren tussen de 10 en 17 jaar oud en biedt hen de mogelijkheid om hun creativiteit en vaardigheden te tonen door het nabouwen van iconische gebouwen uit hun eigen stad in GeoCraft, een project waarin heel Nederland wordt nagebouwd in Minecraft.
Via de Stadscraft Challenge worden jongeren betrokken en geactiveerd bij ontwikkelingen in hun eigen stad. Op een manier die ze leuk vinden en die bij ze past: een virtuele wereld bouwen die ze herkennen. Voor jongeren die geen toegang hebben tot een computer of de mogelijkheid hebben om thuis te spelen, zorgt Stadslabs in samenwerking met gemeente Sittard-Geleen, ZOwonen en The Challenge Zone voor een oplossing.
00022.png

Stadscraft Challenge, Sittard-Geleen

Samen bouwen aan Minecraft

In het kader van gelijke kansen zal op de Social Spaces-locatie Sjoenk dit jaar een ruimte ingericht worden met gereviseerde computers waar jongeren wekelijks een middagje mogen komen bouwen. Zo bouwen wij samen met iedereen aan onze stad.​

Wat ga je doen?

Jij gaat samen met andere Stadsminers en Stadscrafters aan de slag om Sittard-Geleen helemaal na te bouwen in GeoCraft. Hoe cool is dat!?

Je komt terecht in een wereld waar je van alles kunt ontdekken, kunt bouwen en waar je je eigen fantasie en creativiteit kunt inzetten.

Hoe werkt 't?

Als Stadsminer heb je per gebouw maximaal twee maanden de tijd om deze te bouwen. Nadat je drie gebouwen hebt gemaakt, word je benoemd tot Stadscrafter.

Als Stadscrafter dagen we je uit grotere gebouwen te bouwen zoals het Fortuna-stadion of Chemelot. Dit doe je samen met andere Stadscrafters.

Wat heb je nodig?

Om mee te doen aan de Stadscraft Challenge heb je een laptop nodig met Minecraft erop en een Discord-acount met dezelfde schermnaam als in Minecraft.

Klik hier om te starten in GeoCraft.

Heb je geen laptop? Dan kun je op woensdagmiddag bij Sjoenk in Geleen de Stadscraft Challenge spelen op een van de beschikbare pc’s.

Kun je iets winnen?

Bij de Stadscraft Challenge horen natuurlijk ook coole prijzen! Ben jij een van de beste Stadscrafters?

Wie weet win jij dan wel een mega vette hoodie, je naam in de Wall of Fame én natuurlijk je eigen TikTok-filmpje!

Meld je hier aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *