Member Directory

Wie ben je?

Als geboren en getogen Sittardenaar heb ik een groot hart voor de stad en al het moois erin. Ik werk bij Centrummanagement Sittard. Door mijn functie ben ik regelmatig in contact met ondernemers van de binnenstad. Van ondernemers hoor ik altijd dat toeristen het in deze stad zo fijn vinden en dat ze niet wisten dat Sittard zo’n mooi historisch centrum heeft. Sittard heeft immers zoveel te bieden, maar voelt toch heel intiem en knus. De verhalen en tradities die door de inwoners sterk gedragen worden, maken deze stad heel uniek.

Waarom ben je Stadmaker?

Binnen Stadslab Historisch Sittard zetten we de stad steeds meer op de toeristische kaart door middel van samenwerking tussen alle betrokken partijen en de sterke wil van iedereen om de stad nog mooier te maken. Ik ben zelf vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Stadslabs Sittard-Geleen. Wat begon met een klein werkgroepje van ongeveer 8 mensen is uitgegroeid tot twee op zichzelf opererende stadslabs met daaronder een diversiteit aan proactieve werkgroepen. Daar ben ik enorm trots op en ik ben ook heel blij dat ik mezelf ‘Stadmaker’ mag noemen.

Mijn naam is Joep Coenen. Ik ben 28 jaar, en woonachtig in Sittard. Op dit moment ben werkzaam bij Phidias community innovation, ook in Sittard, en werk daar in de rol van Architect.