MKB Green Deal

Energie-track

Wat zijn de verwachtingen ten aanzien van de energieprijzen? Hoe zit het nu echt met congestie? En wat zijn zaken waar je als  pandeigenaar morgen al mee aan de slag kunt?

Direct aanmelden

Meedoen betekent meer te weten komen over nut, noodzaak én opbrengsten van verduurzaming van je gebouw(en) én meteen in actie komen. Je gaat direct aan de slag door een energiescan te laten uitvoeren en deze te (laten) vertalen naar een plan van aanpak onder begeleiding van experts.

Gratis infobijeenkomst op 21 juni

Eerst meer informatie voordat je meedoet? Laat je overtuigen door bedrijven die jou al voor zijn gegaan en de energiescan hebben laten uitvoeren.

Je leert niet alleen de mogelijkheden en uitdaging van de energietransitie, ook kom je meer te weten over concrete acties, zoals het plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfspand, die je kunt uitvoeren om direct in actie te komen.

Wat ga je doen?

De Energie-track bestaat uit twee delen waarbij de energietransitie centraal staat.

Gratis energiescan

Je wordt op basis van een energiescan van je bedrijfspand ondersteund en begeleid bij verduurzaming en energiebesparende maatregelen. Na het opstellen en bespreken van een verduurzamingsrapport door een energieadviseur van Projectbureau REScoop wordt beoordeeld welke maatregelen uitgevoerd kunnen worden binnen jouw organisatie.

Uitvoeren plan van aanpak

In de tweede fase ga je – samen met experts – aan de slag met een plan van aanpak en concrete vervolgstappen voor de realisatie van de maatregelen. Ook ontvang je advies over subsidiemogelijkheden en financiering. Je wordt ondersteund bij onder andere het verzamelen van offertes, het keuzeproces en de begeleiding bij de daadwerkelijke uitvoering van het project.

Wat is mijn investering?

De energiescan en het plan van aanpak worden gratis aangeboden. Bij de uitvoering van het plan van aanpak kunnen ondernemers die een MKB Green Deal-programma doorlopen, gebruikmaken van een begeleidingsvoucher voor de uitvoering van hun plan van aanpak. Een voucher dekt 75% van de kosten voor de inzet van een expert tot een maximumbijdrage van € 2100,-.