Rudy Klaassen

Adviseur duurzaamheid

Waarom ik Stadsmaker ben geworden? Omdat ik me zorgen maak over de biodiversiteit en onze leefomgeving. Daarom wil ik graag mijn ervaring en kennis delen op het gebied van voedselproductie, klimaatadaptatie en circulariteit. Die ervaring en kennis zit ‘m in heel veel verschillende dingen zoals het bieden van ondersteuning aan school- en buurtkinderen bij het kweken van voedsel waarbij ik kringlooptuinieren stimuleer.

Op Basisschool Reuzepas in Geleen geef ik bijvoorbeeld natuur- en duurzaamheidslessen en hebben we samen met Tuinen van Zuid een bloemenlint gezaaid in Geleen-Zuid. De bewustwording begint namelijk bij de kinderen die hun ouders weer ‘opvoeden’.

Ook help ik de buurt op duurzame wijze te innoveren. Stel dat je wijk ongezellig is: weinig groen, geen sfeer, geen samenhang, weinig contact tussen buren, weinig aandacht en betrokkenheid bij de buurt. Wat je geen aandacht geeft, groeit niet en vervalt. De buurt vervuilt en er komt steeds meer zwerfafval. Daar zet ik me ook voor in. En zo komen we samen tot een leefbare, duurzame en groenere stad!

Ontmoet de Stadsmakers

Ontmoet de mensen die als Stadsmakers onze stad vormen. Stuk voor stuk mensen of instanties met liefde voor de stad. Kartrekkers of mensen die liever ondersteunen. Dat maakt niet uit. Een Stadsmaker is iemand die bouwt aan de toekomst van onze stad.

Sanae Gharssalaoui

Sanae Gharssalaoui

Administratief medewerker Stadslabs Sittard Geleen
Selma Meijer

Selma Meijer

Werkzaam als projectcoördinator bij de Stadslabs.
Koen Nijpels

Koen Nijpels

Aspirant docent bij Zuyd Hogeschool.
Chris Veerkamp

Chris Veerkamp

Marketing & communicatie strateeg bij Stadslabs.

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

2 + 8 =