Diederick Barendsz

Regisseur Ontwikkeling en Duurzaamheid bij ZOwonen.

De Stadslabs vind ik een heel mooi initiatief, vooral omdat je echt genoodzaakt bent om met elkaar samen te werken en het experimenteren om naar nieuwe manieren van denken over de genoemde thema’s te komen. Daar ben ik een groot voorstander van. Samen met bewoners Uiteindelijk draait het om de mensen die hier wonen.

Vanuit de rol van Regisseur Ontwikkeling en Duurzaamheid bij ZOwonen zorg ik ervoor dat bij de prille aanvang van een vastgoedvraagstuk thema’s als, leefbaarheid, duurzaamheid en de maatschappelijke verbinding, een prominente rol spelen. Wat we willen bereiken is dat mensen met elkaar, gezondheid en met perspectief op de toekomst samen leven. Dat kunnen we alleen met elkaar doen, bewoners, ZOwonen, gemeente, maatschappelijke instellingen, zorg, etc. Met elkaar kunnen we dingen maken en voor elkaar krijgen. Je ziet dat er zo ook veel meer draagvlak ontstaat om straks iets moois te gaan realiseren.

Wat we leren vanuit de natuur is dat bossen met alleen naaldbomen minder krachtig zijn voor invloeden van buitenaf dan bossen met een hoge mate van biodiversiteit. Laten we onze leefomgeving dan ook invullen volgens de principes van biodiversiteit.

Je bent echt genoodzaakt om met elkaar samen te werken en te experimenteren.

Diederick Barendsz

Stadmaker en Regisseur Ontwikkeling en Duurzaamheid bij ZOwonen

Ontmoet de Stadsmakers

Ontmoet de mensen die als Stadsmakers onze stad vormen. Stuk voor stuk mensen of instanties met liefde voor de stad. Kartrekkers of mensen die liever ondersteunen. Dat maakt niet uit. Een Stadsmaker is iemand die bouwt aan de toekomst van onze stad.

Linda Harte

Linda Harte

Hotelmanager bij Van Der Valk Hotel Stein-Urmond.
Martin Hendricks

Martin Hendricks

Eigenaar van Black Label Hotels en woonachtig in Sittard.
Koen Nijpels

Koen Nijpels

Aspirant docent bij Zuyd Hogeschool.
John Janssens

John Janssens

Beleidsmedewerker bij gemeente Sittard-Geleen.

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

8 + 5 =