Stadsmaker

Najim

Najim, een gedreven Stadsmaker begon in 2021 toen hij een brainstormsessie van Stadslabs bijwoonde. De passie voor het maatschappelijk welzijn en de menselijke maat resoneerden meteen met Najim, wat hem ertoe bracht zich aan te sluiten bij Stadslabs Sittard Geleen.

“Graag wil ik een duurzame toevoeging aan de maatschappij leveren. Als Stadsmaker sta ik dicht bij het vuur en kan ik op een hands-on manier een bijdragen leveren aan de vooruitgang van onze directe omgeving. Daarnaast spreekt het creatieve, flexibele en experimentele karakter van Stadslabs mij erg aan. Ik streef ernaar om mijn multidisciplinaire kennis op een interdisciplinaire manier toe te passen op actuele maatschappelijke vraagstukken. De methodiek vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond incorporeer ik in het creatieve en sociaal maatschappelijke karakter van Stadslabs.”

Samen groeien en van elkaar leren.

“Binnen Stadslabs ben ik actief bezig met community management. Hierbij probeer ik de verbindende factor te zijn tussen de Stadsmakers. Ik hoor dan ook graag wat er speelt en welke behoeftes er vanuit de Stadsmakers zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we allen van elkaar kunnen leren en samen kunnen groeien.”

Inwoner participatie

Verder houd ik mij bezig met inwonersparticipatie en zoek ik naar nieuwe methodes om de inwoners van Sittard-Geleen actief te betrekken bij de activiteiten van Stadslabs. Op de achtergrond houd ik mij voornamelijk bezig met de analytisch-technische kant van Stadslabs en haar lopende projecten en ontwikkel ik nieuwe methode om bestaande en aankomende projecten te evalueren en overzichtelijk te maken voor partijen binnen en buiten Stadslabs.

Wil jij meer weten over de betrokkenheid van Najim bij Stadslabs Sittard Geleen? 

Bekijk via de link hieronder waar Najim bij betrokken is:

Maak kennis met Stadsmaker Bjorn. Een toegewijde Stadsmaker die een belangrijke rol speelt in het thuisvoelen van Expats in Sittard-Geleen. Als buddy van het Buddy System Sittard-Geleen leidt Bjorn expats die aan hem gekoppeld wordt door de stad. 

“Mijn passie voor het creëren van een thuisgevoel in onze stad begon vorig jaar. Bij een tankstation in Elsloo kwam ik een Oekraïens gezin tegen – een man, zijn vrouw en hun dochtertje, zonder genoeg geld om Utrecht te bereiken. Ik besloot hen te helpen met voldoende benzine, een warme maaltijd en een teddybeer voor het kleine meisje. De tranen van dankbaarheid in de ogen van die man raakten me diep. Dat moment liet me stilstaan bij een belangrijke vraag: ‘Hoe kan ik mijn steentje bijdragen aan onze samenleving?”

Een warm welkom voor Expats in Sittard-Geleen.

“Ik ben diep geworteld in deze regio en goed bekend met de geschiedenis en cultuur van Sittard-Geleen. Wat mij bijzonder aanspreekt, is het helpen van nieuwkomers om zich snel aan te passen aan onze regio. Mijn ervaringen als buddy zijn ongelooflijk verrijkend. Het is fascinerend om te ontdekken waar expats tegenaan lopen wanneer ze, afkomstig uit een vreemd land, hun eigen plek proberen te vinden in onze stad.”

Buddy System Sittard-Geleen

Als ik zie wat voor chemie er ontstaat bij het Buddy System dan spreekt me dat heel erg aan. Hoe mensen met elkaar samenwerken om Expats thuis te laten voelen is heel inspirerend. 

Als je veel voldoening haalt om mensen op weg te helpen dan is het Buddy System een prachtig experiment. Waar leer je nieuwe vrienden kennen? Waar kan je kind op school? Wat voor leuke dingen zijn er te doen in de stad? Dit zijn allemaal vraagstukken waarbij je Expats kan helpen. Juist die spontaniteit maakt het zo leuk.

Elke Expat is anders. Je kan spontaan iemand op weg helpen. Je krijgt een aanvraag, behandelt deze aanvraag en gaat aan de slag met deze buddy. Juist dat spontane vind ik heel erg leuk. 

Uitgelichte verhalen voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *