Wouter van den Berg

Werkgroep Het buddy systeem

Met Sittard heb ik een warme band. Ik woon er al bijna 26 jaar in volle tevredenheid. Mijn kinderen zijn hier geboren en getogen en ik heb in Zuid-Limburg het fietsen ontdekt.

Het heuvelland ligt hier letterlijk aan je voeten. Het liefst stap ik elke dag op de fiets en rijd ik door de velden naar mijn werk op de Brightlands Chemelot Campus. En via de campus ben ik ook betrokken geraakt bij projecten van Stadslabs Sittard Geleen.

Via via kwam ik bij het buddy systeem terecht. Op de campus ben ik actief als ambassadeur om andere bedrijven en bezoekers op te vangen en om connecties met elkaar leggen, dus ik was – en ben – een groot voorstander van het idee om een buddy te koppelen aan expats en nieuwkomers om ze zo wegwijs te maken in de stad.

Van de wereld heb ik al veel gezien – van Bogota en Orlando tot Johannesburg en Karachi – en ik heb altijd enorm veel plezier beleefd aan het ontdekken van andere culturen. Binnen het buddy systeem ben ik een soort ervaringsdeskundige: het is overweldigend wanneer je voor de eerste keer een nieuw land met bijbehorende cultuur binnenstapt. Hoe fijn is het dan als mensen die van heinde en verre naar Sittard-Geleen komen op dezelfde manier welkom worden geheten als ikzelf tijdens mijn reizen?

Daarnaast is het onze taak om de bekendheid van Sittard-Geleen te vergroten: er is heel veel te doen in en rondom onze prachtige stad. En er zijn geweldige initiatieven om Sittard en Geleen nog aantrekkelijker te maken voor mensen die op de campus werken om hier te komen wonen en recreëren. Daar werk ik als Stadsmaker graag aan mee!

Ontmoet de Stadsmakers

Ontmoet de mensen die als Stadsmakers onze stad vormen. Stuk voor stuk mensen of instanties met liefde voor de stad. Kartrekkers of mensen die liever ondersteunen. Dat maakt niet uit. Een Stadsmaker is iemand die bouwt aan de toekomst van onze stad.

Martin Hendricks

Martin Hendricks

Eigenaar van Black Label Hotels en woonachtig in Sittard.
Marc Huntjens

Marc Huntjens

Manager bij leerwerkbedrijf The Challenge Zone.
Sven Kools

Sven Kools

Regiomanager bij Visit Zuid-Limburg.
Sanae Gharssalaoui

Sanae Gharssalaoui

Administratief medewerker Stadslabs Sittard Geleen

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

10 + 13 =