Samen zorgen voor een mooie, groene binnenstad

Er is veel ‘steen’ in de stad. Veel ondernemers willen vergroenen, maar waar begin je? En hoe zorg je dat dit op een duurzame manier gebeurd?

Vanuit een pand in de binnenstad voorzien wij je van advies op maat. Kom op een moment dat het jou uitkomt naar ons groene pop-up kantoor en we laten je zien wat je allemaal kan doen om jouw gevel te vergroenen. Dit kan gaan over stenen uit de stoep halen of bijvoorbeeld het groen maken van je afdak boven de ingang. Allemaal met de juiste planten die geschikt zijn voor de hoeveelheid zon of schaduw, zodat je er lang van kan genieten. Samen creëren we een groene loper door de hele binnenstad!

Bekijk het van elke kant. Wat levert dit Stadsexperiment de stad op?

Vergroening in het centrum

Samen met ondernemers, pandeigenaren en bewoners zorgen we voor een groene en fijne binnenstad. Het is zo aangenamer om te recreëren, te ondernemen en te wonen.​

Een groene, duurzame gevel

Iedereen kan natuurlijk een tegel uit de stoep halen en er een plant in zetten. Maar door professioneel advies wordt er gekeken naar alle mogelijkheden aan én rondom de gevel. Er wordt ook een schets gemaakt, zodat je meteen ziet wat het resultaat is. Ook wordt er gekeken naar welke planten er geschikt zijn. Zo geniet je het hele jaar door van een mooie en groene gevel. De verzorging is dus ook heel belangrijk. Je krijgt goede tips & tricks voor optimaal onderhoud.

Recycling van materialen

De planten van experiment ‘Fleurige fietsen’ worden hergebruikt. De planten worden weer in nieuwe bakken gezet voor de gevels of komen vast in de grond te staan. Zo gooien we niks weg en maken we er een andere ondernemer weer blij mee!​

Partners in dit experiment

Het pand is beschikbaar gesteld door Gilbert van Mil. Joy Wiggers van JOY Urban Jungle verzorgt de planten. Paul Treffers van De Tuinen van Zuid en de Groenpraktijk geeft advies en maakt de schetsen en zorgt voor de gevelplanten. Centrummanagement Sittard heeft een coördinerende rol en ondersteunt bij de werving.

Ook deze experimenten maken onze stad

Het zijn de Stadsexperimenten die Stadsmakers verbindt. Een Stadsexperiment kent vele gezichten, maar maakt de stad altijd beter, aantrekkelijker, groener, leuker. Vul maar in. Hieronder zie je experimenten die in beweging zijn. Welk volgend Stadsexperiment zie jij voor je? Laat het ons weten.

Huts Spot

Huts Spot

Ontdek je creatieve zelf en experimenteer met ...

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

5 + 6 =