Groen verbindt, Groen biedt perspectief

In Tuinen van Zuid werken bewoners, ondernemers, de gemeente en ZoWonen samen met groenprofessionals om van Geleen-Zuid een groene, gezonde en klimaatbestendige leefomgeving te maken. ​Een buitenruimte verbindt mensen en zorgt voor meer begrip voor elkaar. Zeker in een multiculturele wijk als Geleen-Zuid. ​Mensen kunnen elkaar ontmoeten, samen voedsel telen of samen het groen onderhouden. Bewoners die ontdekken dat ze groene vingers hebben en buitenwerk erg aanspreekt kunnen via Attender Groen doorgroeien naar een baan in het groen.

 

Bekijk het van elke kant. Wat levert dit Stadsexperiment de stad op?

Inwoner Participatie

In participatieve sessies aan de zandtafel ontdekken we de natuurwaarde en onderzoeken we nieuwe mogelijkheden voor het telen van voedsel, ontspanning, bewegen en ontmoeten.

Er wordt een plan gemaakt waarmee groenprofessionals en bewoners samen aan de slag gaan met aanleg en onderhoud.​

Innovatie en technologie

Gevels en daken bieden nieuwe kansen voor klimaat-adaptief groen. Zo kunnen we hittestress tegengaan en zorgen voor verkoeling, isolatie en water-retentie.

Samen met STEAM Limburg wordt een sensorprogramma ontwikkeld waarbij leerlingen sensoren bouwen om omgevingsfactoren van de school gedurende langere tijd te meten. ​

Stadskwekerij

Op de stadskwekerij wordt samen voedsel verbouwd, kunnen bewoners workshops volgen en gereedschap lenen.

De Stadskwekerij wordt een ontmoetingsplek en is de thuisbasis voor mensen die willen doorgroeien naar een baan in het groen. ​

Partners in dit experiment​

– De Groenpraktijk
– Gemeente Sittard-Geleen
– ZOwonen
– Attender Groen
– Zuyd Hogeschool
– CHILL
– Phidias
– STEAM Limburg
– Het Laagland
– CNME de Rollen
– PIW

Ook deze experimenten maken onze stad

Het zijn de Stadsexperimenten die Stadsmakers verbindt. Een Stadsexperiment kent vele gezichten, maar maakt de stad altijd beter, aantrekkelijker, groener, leuker. Vul maar in. Hieronder zie je experimenten die in beweging zijn. Welk volgend Stadsexperiment zie jij voor je? Laat het ons weten.

Huts Spot

Huts Spot

Ontdek je creatieve zelf en experimenteer met ...

Contactinformatie

info@stadslabssittardgeleen.nl
Markt 34, 6161 GJ Geleen

Volg ons

Doe mee of stel jouw vraag

9 + 13 =